MacKenzie & Cruickshank (GB)

garden centre wide span construction 2

An eyecatcher at the entrance of this garden centre

Location Forres, Scotland
Realisation 2016
Surface 400 m² and 665 m²
Type
widespan and Highlight glass construction
Design Malcolm Scott consultants
Purpose Extension sales area

A metamorphosis achieved through expansion

Peter Wilson, owner of MacKenzie & Cruickshank, is very content with the extension of his existing garden centre in Forres, Scotland. The structure has been designed by Architect Malcolm Scott Consultants and the main contractor is AJ Engineering.

Extra m2 for more sales

The extension comprises two structures, one being a 665 m² large, open-sided canopy which serves as an extension to the outdoor sales, the other being a 400 m² curved glasshouse (HighLight type), where most of the outdoor plants will be sold.

Looking for the expert for an extension or a refurbishment? 

Everything is possible, even with limited time and budget

 

Read more about it in our refurbishment-leaflet

Want to know all the possibilities of a glass construction?

Contact us for all options without obligation: