Plantorama Amager (DK)

Aanzicht tuincentrum

Wederom bouw duurzaam tuincentrum voor Plantorama

In een buitenwijk van Kopenhagen bouwen wij op de locatie van het oude tuincentrum van Plantorama in twee fases het nieuwe restaurant en tuincentrum.

  Fase 1

Fase 2

Plaats Amager, Denemarken

 

Toepassing Restaurant

Tuincentrum

Oppervlakte 400 m2

5.000 m2

Planning 2022/2023

2023/2024

Type Breedkap constructie

 

Ontwerp NRE Denmark  

We beginnen met de bouw van het nieuwe restaurant. Na oplevering starten we met de sloop van het bestaande tuincentrum waarna we een goed geïsoleerd duurzaam tuincentrum bouwen met een houten constructie. Voor deze locatie heeft Plantorama een andere visie en aanpak. Er is extra aandacht voor de uitstraling en comfort voor de klant.

Restaurant met gotische staalconstructie

Tussen drie bestaande monumentale gebouwen wordt het nieuwe restaurant gebouwd. Op een gecoate staalconstructie komt een dak van speciaal dubbelglas met warmtewerende coating. Door dit dak worden de omliggende gebouwen betrokken bij het restaurant. Deze 'barns' vallen onder de monumentenzorg en worden zorgvuldig gerenoveerd. De staalconstructie van het restaurant heeft een gotische uitstraling om het geheel een mooiere sfeer te geven. Door middel de juiste scherminstallatie hebben de bezoekers een optimaal klimaat.

Verwachte opening zal voorjaar 2023 zijn.

Plantorama Amager restaurant new

2de fase: 5.000 m2 tuincentrum

Het bestaande tuincentrum wordt gesloopt. Tijdens de bouw van het nieuwe tuincentrum vindt de verkoop plaats in tijdelijke tenten. De breedkap constructie is niet een stalen, maar een houten constructie van duurzaam gecertificeerd hout. Niet alleen de uitstraling is mooier, ook de brandveiligheid is hoger dan bij staal. De gelamineerde houten constructie geeft het tuincentrum de biophilic uitstraling die bij hun assortiment past.

design restaurant

'Zero energy' gebouw

Net als de twee vestigingen in Tilst en Horsholm die we hebben mogen realiseren, worden zonnepanelen op het dak geplaatst om de benodigde elektriciteit te generen. Dit duurzame tuincentrum heeft naast de ledverlichting ook de brede regengoten die door ons ontwikkeld zijn om overlast bij extreme regenval te voorkomen. Het opgeslagen regenwater in ondergrondse bassins wordt hergebruikt voor de irrigatie van planten. Daarnaast wordt extra aandacht gegeven aan de hoge isolatiewaarden voor dek en gevels om een zero-energy gebouw te realiseren. De interne hoogteverschillen worden door middel van trappen en ramps opgevangen zodat het winkelend publiek hier geen hinder van ondervindt.

Zoekt u de specialist voor tuincentra?

Schakel ons in voor slim advies en innovatieve oplossingen!

  • Duidelijk advies over de innovaties en mogelijkheden
  • Begeleiding op alle facetten van start tot eind
  • Altijd de laatste technieken en systemen
  • Verzekerd van service en garantie

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden

Via dit formulier kunt u vrijblijvend informatie aanvragen: