Jardin d'Hiverre (NL)

Luchtfoto Jardin dHiverre

Technisch hoogstaand project aan het water

Plaats Baarn
Oplevering 2017
Oppervlakte 1.120 m2
Architect MIII architecten
Vormgeving HighLight
Toepassing Ontmoetingscentrum met diverse conferentieruimtes, tevens sanitaire ruimtes, keuken en een kantoor.

Prachtig vormgegeven ontmoetingscentrum

Het bijzondere project bij Bomencentrum Nederland in Baarn is in 2017 opgeleverd. Met de naam Jardin d’Hiverre ligt dit prachtig vormgegeven ontmoetingscentrum aan het water midden in een gigantisch park van ruim 25 hectare.

Vooruitstrevend project met bijzonder dak

Het dak is een technisch hoogstandje, met name door de bijzondere vorm van de profielen. Voor de draagconstructie zijn houten spanten van Oostenrijks grenenhout gebruikt. Hierop liggen stalen gecoate profielen. Door de bijzondere vorm van het dak en de gebruikte materialen laat dit vooruitstrevende project op een mooie manier de vakkennis van Smiemans Projecten zien.

Glazen dak in Victoriaanse stijl

In september 2017 werd het hoogste punt bereikt. Met een 100 tons kraan werd het nokstuk met 20 ventilatieramen op 10 meter hoogte op de dakconstructie geplaatst. Voor de draagconstructie zijn houten spanten van Oostenrijks grenenhout gebruikt. Vervolgens werd 80.000 kg groen getint glas op de stalen dakconstructie geplaatst. De zijwanden kregen transparant glas. De combinatie van alle materialen bij elkaar geeft het project een prachtige warme uitstraling.

Realisation wood glass construction

Natuur speelt grote rol in de duurzaam en biophilic gebouwde kasconstructie

Biofilisch bouwen staat voor ontwerpen en bouwen met de natuur. En daar is Jardin d'Hiverre een goed voorbeeld van. De kasconstructie heeft een totale oppervlakte van 1.120m² en een hoogte van 9 meter. Een rij amberbomen aan de zuidzijde van het complex fungeren in de zomer als zonnescherm en in de winter kan de zon door de kale bomen het gebouw kosteloos verwarmen. Het naastgelegen meer zorgt voor de natuurlijke koeling.

Biophilic construction trees as natural sunscreen

Licht en sfeervol gebouw als conferentieruimte

De glazen oranjerie wordt voornamelijk gebruikt als ontvangst- en ontmoetingsruimte. In het souterrain, waar 450 mensen een plaats kunnen vinden, is aan de entreezijde op het zuiden niet te zien, maar aan de noordzijde lopen de glazen gevels van de oranjerie naar beneden toe door en zorgen grote ramen voor daglicht in deze conferentieruimte. Bovendien heeft men zo uitzicht op de aangrenzende vijver. In de torentjes met op de eerste verdieping bevinden zich de keuken, sanitaire ruimtes en een kantoor. Het project is ontworpen door MIII Architecten. In februari 2017 heeft Hans Blokzijl, eigenaar van Bomencentrum Nederland, de deuren voor zijn bezoekers geopend.

Souterrain Jardin dHiverre

Interesse in de voordelen die onze constructies bieden?

 

Download hier meer informatie over dit project

Wij informeren u graag over alle mogelijkheden: